Cum scăpăm de rugina de pe obiectele metalice?

Toată lumea știe că dacă pe o suprafață metalică este lăsată apă o perioadă îndelungată, singurul rezultat ce poate apărea este, bineînțeles, rugina. Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că este sfârșitul drumului pentru acel articol. În următoarele rânduri veți afla toate detaliile despre acest fenomen si cum îl putem combate simplu și ușor.

Ce înseamnă mai exact ruginirea unui metal?

Ei bine, această coroziune este formată prin procesul de oxidare al obiectului respectiv. Prin coroziune se înţeleg procesele de degradare şi deteriorare a metalelor, sau obiectelor metalice, sub acţiunea agenţilor chimici din mediu. Cauza acestor modificări nedorite ale metalelor sunt reacţiile chimice şi în special electrochimice, care pornesc de la suprafaţa metalului respectiv.

Metodele exemplificate mai jos sunt testate și aprobate în totalitate de echipa de curățenie profesională, Helppy, așadar, putem să începem.

Materiale necesare:

Oțet
Lămâi
Bicarbonat de sodiu
Burete de vase
Perie de metal/ cu zimți

Metoda nr. 1 este cea mai la îndemâna tuturor deoarece aveți nevoie de doar două lucruri, lămâie și sare, pe care oricine le are în casă.

Mod de utilizare: Aplicați cu generozitate pe zona ruginită strat de sare, tăiați o lămâie în jumătate și stoarceți sucul peste sare. Lăsați amestecul să stea, apoi curățați rugina cu coaja de la lămâia folosită. Dacă rămâne rugina, repetați procedura și lăsați sarea și sucul să stea o oră sau două, până când rugina dispare complet. Clătiți, apoi uscați instrumentul.

Cel mai bine folosit pe: Petele de rugină mai puțin încăpățânate. Funcționează excelent pentru cuțitele de bucătărie care au mici pete de rugină.

Metoda nr. 2 este compusă în totalitate din… oțet.

Mod de utilizare: Scufundați obiectul în oțet, de orice fel ( de preferat ar fi totuși cel de mere) și lăsați-l să stea peste noapte. Îndepărtați obiectul și răzuiți cu o perie de metal obiectul. Dacă articolul este prea mare pentru a fi scufundat într-o baie de oțet, puteți să înmuiați o cârpă în oțet și înfășurați zona ruginită. Această metod necesită un nivel scăzut de muncă.

Cel mai bine folosit pe: Rugină semnificativă găsită pe unelte sau articole care sunt în totalitate din oțel.

Metoda nr. 3: Bicarbonatul de sodiu

Mod de utilizare: Înainte de a începe spălați bine obiectul pe care doriți să îl curățați. Apoi puneți bicarbonat de sodiu pe zona dorită, asigurându-vă că ați acoperit toate părțile ruginite. Lăsați bicarbonatul să acționeze timp de aproximativ o oră, apoi, fără a îndepărta pelicula de praf de bicarbonat, frecați cu o perie metalică zona dorită până observați că este curat. Clătiți și uscați prosopul.

PS: Dacă curățați o tigaie, nu folosiți peria metalică, ci un burețel de spălat vase, deoarece peria metalică poate zgâria obiectul.

Cel mai bine folosit pe: Tigăi de copt, oale, în general metal subțire.

Cum curățăm canapeaua de acasă?

În general, canapeaua este locul cel mai folosit din toată casa. Este locul în care dumneavoastră și cei dragi vă adunați pentru a viziona show-ul preferat după o zi obositoare la muncă, locul în care se strâng toți prietenii la seara de jocuri și de asemenea locul de stat când pur și simplu nu vreți să stați în pat. De asemenea, este locul ideal și pentru firimituri, cioburi, sâmburi de floricele și păr de animale.

O simplă aspirare vă poate scăpa de aceste murdării zilnice, dar ce faceți când vreți să scăpați de petele de vin sau de mâncare? Ei bine, aici intervenim noi cu soluții eficiente și ușoare de curățare ale celor mai încăpățânate depuneri.

Primul pas este aspirarea totală a canapelei pentru a îndepărta firimiturile și părul de animale.
Încercați să introduceți capătul aspiratorului în toate colțurile canapelei, ba chiar puteți repeta procesul de aspirare de 2 ori pentru a fi siguri că toate reziduurile sunt îndepărtate.
Înainte de a începe curățarea verificați eticheta de pe spate pentru a vedea ce este în regulă de utilizat pentru materialul canapelei dumneavoastră.

Întotdeauna testați mai întâi produsul de curățat într-o zonă ascunsă.

Vor fi 3 tipuri de curățare a acestora:

  1. Pentru țesăturile ce pot fi curățate în siguranță cu apă, amestecați săpun lichid cu apă calduță și frecați zona de interes. Dacă doriți să spălați în întregime canapeaua, atunci frecați ușor pe toata suprafața acestea, amestecul de apă caldă cu săpun. Dacă doriți să vă concentrați doar pe o zonă mai murdară, atunci insistanți doar în zona respectivă.
  2. Dacă pernele dumneavoastră au huse detașabile, așezați un prosop de hârtie între material și umplutură pentru a nu uda zona de sub husă. Aplicați aceeași metodă de curățare menționată mai sus plus adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Odată ce pata este îndepărtată, tamponați zona cu o altă cârpă umedă și lăsați să se usuce.
  3. Pentru țesăturile ce se pot spăla numai cu solvent, cel mai bine este să apelați la o echipă de curățenie profesională pentru o curățare sigură și temeinică.

Odată ce canapeaua dumneavoastră este curată și uscată, puteți aplica un spray de igienizare a țesăturilor pentru un miros plăcut.

Cum să îndepărtezi mucegaiul într-un mod eficient?

Chiar și după o curățenie meticuloasa, petele de mucegai vă împiedică în a avea un loc impecabil. Mucegaiul este o problemă frecvent întâlnită, inestetică și foarte nesănătoasa, ce ar trebui rezolvată imediat ce apare. Este important să curățăm cât mai rapid aceste pete, deoarece exista riscul ca acestea să se răspândească și, în timp, să provoace probleme grave de sănătate.

Pată  de mucegai

Cum ne dăm seama că avem mucegai în casă?

Aproape fiecare casă dezvoltă mucegai la un moment dat. Acesta apare în general în zonele cu umiditate ridicată. Cel mai evident semn al unei probleme de acest gen este găsirea de pete verzi, maro. Dar există și alte semne mai puțin evidente cum ar fi:

  • Vopsea crăpată sau decojită
  • Perete umflat
  • Dungi pete sau puncte negre
  • Miros învechit, umed

Unde putem găsi aceste pete de mucegai și de ce apare?

Mucegaiul de la subsol sau de pe pereții exteriori ai casei apare atunci când vaporii de apă din aer întâlnesc o suprafață rece și transformă vaporii într-un lichid.

În băi și în spălătorii deoarece este foarte multă umezeală.

Mucegaiul mai crește, de asemenea, acolo unde există (sau a existat) o scurgere de apă. Locuri precum dulapurile de sub chiuvete sunt foarte predispuse la aceasta. Odată ce o țeavă are o scurgere, există șanse mari ca mucegaiul să crească neobservat în perete.

ȘTIAI CĂ? Un imobil nou construit are tendinta de a dezvolta mucegai mai rapid ca un imobil vechi. De ce? Garniturile sunt mai strânse în jurul ferestrelor și ușilor, păstrând mai multă umiditate înăuntru.

Cum îndepărtăm mucegaiul?

Un lucru foarte important când vine vorba de curățarea acestor zone infestate este echipamentul potrivit. Dacă nu aveți un echipament de protecție la indemână lăsați aceasta treaba pe mâna unei echipe de curățenie profesională. Așa cum este mentionat mai sus mucegaiul poate provoca probleme de sănătate. Dacă curățenia va fi efectuată fără echipamentul potrivit pot apărea simptome respiratorii și iritații ale pielii.
Așadar, de ținut minte!
Purtați o masca de protecție, astfel încât să nu inhalați sporii de mucegai în timp ce îi eliminați.
Purtați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de contactul cu sporii de mucegai.
Purtați o cămașă cu mâneci lungi și pantaloni ce pot fi spălați în apă fierbinte pentru a ucide paraziții.

Asigurați-vă că ați îndepărtat tot ce vă poate împiedica să vă desfășurați acțiunea. Dacă nu puteți îndepărta chiar tot din cameră, cum ar fi un mobilierul greu, acoperiți-l cu o folie de plastic.

Ok, după ce v-ați asigurat că ați urmat pașii de mai sus, putem trece la treabă!

Puteți îndepărta mucegaiul printr-o varietate de metode, dar cea mai simpla si usoara metoda este folosirea înălbitorului. Da, aparent acesta nu scoate doar petele galbenele de pe tricoul preferat!
Pulveriza produsul de curățat direct pe chitul mucegăit și lăsați-l să acționeze 30 de minute. Apoi cu o perie dură frecați circular zona. Clătiți cu apă călduță și gata, petele de mucegai parcă nici nu au existat.

O metoda mai ecologica de a îndepărta mucegaiul este folosirea oțetului în loc de înălbitor. Tehnica de lucru este asemănătoare: pulverizați, așteptați 30 de minute, clătiți, iar apoi repetați procedura încă o dată.

TIPS: Pentru o metodă mai rapidă, amestecați 1/2 cană bicarbonat de sodiu și câteva lingurițe de apă. Întindeți pasta peste chitul mucegăit, lăsați-l să stea timp de 10 minute, apoi spălați cu o perie abrazivă. Clătiți cu apă.

Cum sa-ti cureți baia in 7 pași simpli.

Cu toții încercăm să ne menținem casa cât mai curată posibil. Totuși, unele camere pot fi o provocare chiar si pentru cei mai pricepuți. Baia este cu siguranță una dintre cele mai dificile camere de păstrat curata, deoarece este folosita cel mai des, acesta este predispusă la o mulțime de probleme, cum ar fi mucegaiul sau depunerile de calcar. Pentru a-ti eficientiza munca in casa vei avea intotdeauna nevoie de un plan facut in prealabil, un program de curățare consistent.
În acest articol, vor fi prezentati cei 7 pași de care ai nevoie pentru o baie curățată eficient si bine.

  1. Curăță coșul de gunoi.

Dacă coșul de gunoi este plin baia dumneavoastra va părea cu siguranță dezordonată. Spațiul pare imediat mult mai curat odata ce gunoiul este aruncat. Începeți prin golirea coșului de gunoi într-o pungă mare din plastic. Este o idee bună să lăsați punga aceea de plastic atârnată pe ușa băii, astfel încât să puteți adăuga orice gunoi suplimentar pe care s-ar putea să-l întâlniți. Pentru a vă simplifica munca, când strângeți coșul de gunoi, asigurați-vă că ați îndepărtat orice fel de obiect care ar putea fi așezat pe chiuvetă sau blat, cum ar fi pasta de dinți terminata, articole de machiaj folosite sau aparate de ras ce s-au stricat.

2. Aplicați produsele de curățare în zonele cele mai murdare și lăsați-le sa acționeze.

Zonele din baie care sunt deseori cele mai murdare vor necesita probabil timp suplimentar pentru a le curăța. Asadar, pentru a eficientiza procesul de curățenie, aplicați produsele de curățare în zone precum dușul, toaleta și chiuveta de când vă apucați de curățenie și lăsați-le să acționeze până când terminați. Acest lucru va oferi timp produselor de curățat să pătrundă cu adevărat și să descompună murdăria. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile produselor de curățat.

3. Ștergeți celelalte suprafețe.

S-ar putea să existe alte suprafețe în baia dumneavoastra ce necesită curățare, dar care nu sunt la fel de murdare ca chiuveta, dușul și toaleta. Începeți prin a curăța geamurile existente in baie, precum oglinzile și ferestrele. Apoi, ștergeți blaturile și celelalte suprafețe cu o cârpă umezită cu apă caldă cu săpun. Dar aveți grija să clătiți cu atentie toate suprafețele curățate, să nu rămână reziduuri din produsele de curățare folosite.
TIPS: Când ștergeți geamurile, folosiți pe post de cârpă câteva servețele de bucătărie. Totodata, în loc să folosiți produsul obișnuit de spalat geamuri, folosiți o soluție pe baza de alcool, precum spirtul. Astfel, nu va ramane nicio urma pe suprafața geamului, lăsandu-l impecabil.

4. Scuturați covorașul de baie.

Dacă aveți timp le puteți aspira sau chiar să le băgați în mașină de spălat. Cu toate acestea, atunci când vă grăbiți, ridicarea covorașelor și scuturarea lor afară vă poate ajuta să îndepărtați firimiturile, murdăria sau alte resturi, astfel încât să pară că sunt proaspăt aspirate. Dar nimic nu se compara cu cu covoras de baie proaspat spalat!

5. Clătiți zonele cu produs.

Dacă ați parcurs pașii de mai sus, sigur au trecut minim 10 minute. În acest timp, produsul de curățare pe care l-am aplicat in toaletă, duș si chiuvetă a avut timp să acționeze. Așadar, este timpul să clătiți suprafețele. Ștergeți chiuveta și bateriile cu o cârpă umedă fierbinte. Apoi, curățați exteriorul toaletei, inclusiv partea superioară a rezervorului și partea inferioară a vasului de toaleta, apoi și în interiorul acestuia.
TIPS: Utilizați o perie de spălare NU foarte abraziva sau un burete pentru a curăța dușul sau cada, alftel acestea se pot zgâria.
La final, opțional, puteți șterge pereții dușului și cada cu o cârpă curată și uscată.

6. Curățați gresia.

Urmatorul pas spre o baie perfect curată este aspiratul si spălatul gresiei. Dar dacă ați obosit sau nu mai aveți timp să aspirați și să spalați, ștergeți gresia cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta murdăria.

7. Puneți prosoape curate.

După fiecare curățenie a băii, puneți la spălat prosoapele folosite si aduceți prosoape curate. Aranjați-le frumos pe suportul de prosoape, astfel totul va arăta perfect îngrijit si curat.

De ce ar trebui să angajezi un serviciu profesional de curățenie?

Din ce în ce mai mulți oameni decid să-și încredințeze locuința echipelor de curățenie, astfel încât să aibă mai mult timp liber pentru ei și familiile lor. Uneori, însă, există tendința de a nu oferi foarte multă atenție detaliilor și într-un final ajung să fie dezamăgiți. De ce? Pentru că decid să angajeze doamne de curățenie fără a face verificări minuțioase inainte.

Motivul principal pentru a angaja o echipa de curățenie profesională să vină la tine acasă este modul lor de a lucra. Echipa de curățenie este special instruită să aspire, să degreseze și să igienizeze casa în mod corect și cu echipamentul potrivit. O locuința organizată nu înseamnă mereu o locuința bine curățată. Profesioniștii știu să ofere casei dumneavostră spațiul curat de care oricine are nevoie.

De câte ori vi s-a întâmplat să realizați ca vine menajera si nu aveți produsele necesare de curățare pentru ziua cu pricina?Odata ce angajați o echipa de curățenie profesională nu mai aveti astfel de probleme. Când vin profesioniștii își aduc propriile echipamente curățenie. Pentru a curăța în profunzime orice fel de imobil, trebuie să existe produsele de curățare potrivite. Supermarket-urile au o multitudine de produse de curățat, dar sunt ele cu adevărat cele mai bune? Companiile profesionale de curățare a locuințelor au acces la o gamă diferită de produse de curățare decât cele disponibile în marile magazinele. Folosirea unor produse de curățare mai eficiente și de calitate superioară înseamnă o curățare a casei într-adevăr vizibilă din primele momente.

Un alt motiv pentru a angaja o echipa de curățenie profesională este responsabilitatea acestora față de clienți. Ai oaspeți care vin în acest sfârșit de săptămână și menajeră nu răspunde la telefon? Dacă singurul lucru ce va leagă de doamna de curățenie este numărul de telefon, atunci este ușor să dispară fără niciun motiv, chiar uneori și cu cheile casei. Siguranța, responsabilitatea și punctualitatea sunt elemente foarte importante atunci când vine vorba de orice fel de serviciu de curățenie.

În concluzie, viața este suficient de stresantă – angajarea persoanei potrivite pentru a vă curăța casa nu ar trebui să fie una dintre ele!