Cum sa-ti cureți baia in 7 pași simpli.

Cu toții încercăm să ne menținem casa cât mai curată posibil. Totuși, unele camere pot fi o provocare chiar si pentru cei mai pricepuți. Baia este cu siguranță una dintre cele mai dificile camere de păstrat curata, deoarece este folosita cel mai des, acesta este predispusă la o mulțime de probleme, cum ar fi mucegaiul sau depunerile de calcar. Pentru a-ti eficientiza munca in casa vei avea intotdeauna nevoie de un plan facut in prealabil, un program de curățare consistent.
În acest articol, vor fi prezentati cei 7 pași de care ai nevoie pentru o baie curățată eficient si bine.

  1. Curăță coșul de gunoi.

Dacă coșul de gunoi este plin baia dumneavoastra va părea cu siguranță dezordonată. Spațiul pare imediat mult mai curat odata ce gunoiul este aruncat. Începeți prin golirea coșului de gunoi într-o pungă mare din plastic. Este o idee bună să lăsați punga aceea de plastic atârnată pe ușa băii, astfel încât să puteți adăuga orice gunoi suplimentar pe care s-ar putea să-l întâlniți. Pentru a vă simplifica munca, când strângeți coșul de gunoi, asigurați-vă că ați îndepărtat orice fel de obiect care ar putea fi așezat pe chiuvetă sau blat, cum ar fi pasta de dinți terminata, articole de machiaj folosite sau aparate de ras ce s-au stricat.

2. Aplicați produsele de curățare în zonele cele mai murdare și lăsați-le sa acționeze.

Zonele din baie care sunt deseori cele mai murdare vor necesita probabil timp suplimentar pentru a le curăța. Asadar, pentru a eficientiza procesul de curățenie, aplicați produsele de curățare în zone precum dușul, toaleta și chiuveta de când vă apucați de curățenie și lăsați-le să acționeze până când terminați. Acest lucru va oferi timp produselor de curățat să pătrundă cu adevărat și să descompună murdăria. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile produselor de curățat.

3. Ștergeți celelalte suprafețe.

S-ar putea să existe alte suprafețe în baia dumneavoastra ce necesită curățare, dar care nu sunt la fel de murdare ca chiuveta, dușul și toaleta. Începeți prin a curăța geamurile existente in baie, precum oglinzile și ferestrele. Apoi, ștergeți blaturile și celelalte suprafețe cu o cârpă umezită cu apă caldă cu săpun. Dar aveți grija să clătiți cu atentie toate suprafețele curățate, să nu rămână reziduuri din produsele de curățare folosite.
TIPS: Când ștergeți geamurile, folosiți pe post de cârpă câteva servețele de bucătărie. Totodata, în loc să folosiți produsul obișnuit de spalat geamuri, folosiți o soluție pe baza de alcool, precum spirtul. Astfel, nu va ramane nicio urma pe suprafața geamului, lăsandu-l impecabil.

4. Scuturați covorașul de baie.

Dacă aveți timp le puteți aspira sau chiar să le băgați în mașină de spălat. Cu toate acestea, atunci când vă grăbiți, ridicarea covorașelor și scuturarea lor afară vă poate ajuta să îndepărtați firimiturile, murdăria sau alte resturi, astfel încât să pară că sunt proaspăt aspirate. Dar nimic nu se compara cu cu covoras de baie proaspat spalat!

5. Clătiți zonele cu produs.

Dacă ați parcurs pașii de mai sus, sigur au trecut minim 10 minute. În acest timp, produsul de curățare pe care l-am aplicat in toaletă, duș si chiuvetă a avut timp să acționeze. Așadar, este timpul să clătiți suprafețele. Ștergeți chiuveta și bateriile cu o cârpă umedă fierbinte. Apoi, curățați exteriorul toaletei, inclusiv partea superioară a rezervorului și partea inferioară a vasului de toaleta, apoi și în interiorul acestuia.
TIPS: Utilizați o perie de spălare NU foarte abraziva sau un burete pentru a curăța dușul sau cada, alftel acestea se pot zgâria.
La final, opțional, puteți șterge pereții dușului și cada cu o cârpă curată și uscată.

6. Curățați gresia.

Urmatorul pas spre o baie perfect curată este aspiratul si spălatul gresiei. Dar dacă ați obosit sau nu mai aveți timp să aspirați și să spalați, ștergeți gresia cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta murdăria.

7. Puneți prosoape curate.

După fiecare curățenie a băii, puneți la spălat prosoapele folosite si aduceți prosoape curate. Aranjați-le frumos pe suportul de prosoape, astfel totul va arăta perfect îngrijit si curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *